Dane-Stucco

Normalpris 248,75 kr 199,00 kr

Beskrivelse:

Mørtlen trækkes på en plan finpudset bund, der har en ensartet sugeevne, med en rustfri glittebræt i tre omgange, hver gang i materialets tykkelse. Overfladen glittes færdig. Arbejdet udføres vådt på friskt.

De 3 lag har hvert sit blandingsforhold og den samlede lagtykkelse er ca. 1-3 mm, med det groveste tilslag inderst.

  • Dane-Stucco 1 (første behandling) består af 2 dele kalk, 3 dele tilslag (Magro).
  • Dane-Stucco 2 (anden behandling) består af lige dele af hver (Grasso).
  • Dane-Stucco 3 (tredje behandling) består af 3 dele kalk og 2 dele tilslag (Pulimento).

Husk altid at hælde det overskydende vand fra inden oprøring af marmorpuds. Så kan du altid tilsætte noget ekstra, hvis den ikke bliver tynd nok i konsistensen. Efter brug hæld vand over igen, så det ikke tørre ud.

Du kan finde en guide til de tre behandlinger under "Flere Informationer", samt den uddybende guide inkl. polering-/glitteprocessen under "Downloads".

På lager
Varenummer
720302
Levering inden for 1-3 hverdage
Specifikationer
Varenummer 720302

Første behandling (Dane-Stucco 1)

Består af 2 dele kulekalk og 3 dele marmorpulver 0-0,6 mm. Det er ikke nødvendigt med farve i første behandling. Det gælder om at få trukket lidt ekstra spartelmasse på væggen, så det ikke tørre ud. Det gøres i store bløde bevægelser. Når man så har fået dækket et område skal man tilbage og glitte det mere jævnt ud og trække overskydende spartelmasse væk. Husk at rense spartlen ofte. Hvis ikke overfladen er helt jævn og glat efter første lag, så giver man 2 eller 3 lag i første behandling. Inden man begynder på andet lag skal overfladen renses for ujævnheder. Dette gøres bedst med spartlen. Hvis man bruger sandpapir, så skal man sørge for at overfladen bliver ordentlig rengjort for støv.

Andet lag i første behandling (Dane-Stucco 1). Andet lag i første behandling er meget lettere at påføre. Der skal heller ikke så tykt et lag på. Men igen kom lidt ekstra spartelmasse på overfladen, så det ikke tørre ud og gå så tilbage og skrab det overskydende væk samt glitte overfladen glat. Hvis overfladen er helt glat og pæn efter de to lag i første behandling, så er man klar til at gå videre til anden behandling, når overfladen er helt tør.

Anden behandling (Dane-Stucco 2)

Bør være med farve. Består af 2 dele kulekalk med 2 dele marmorpulver (0-0,6 mm).

Her skal man være omhyggelig, da det hele bliver at se i det afsluttende finish. Små bevægelser i forskellig retninger ( giver mere mønster ) og husk at jævne eventuelle striber ud. Man starter fra det ene hjørne og arbejder sig skråt ned af ( ikke i lige linjer, da det kan blive synligt ). Man spartler hele tiden ind mod det våde materiale.

Tredje behandling (Dane-Stucco 3)

Begyndes, når anden behandling er 50-60 % tørt, så det laves vådt i vådt. Består af 3 dele kulekalk med 1 del marmorpulver (0-0,1 mm).

Det sidste lag er et meget tyndt lag, man skal passe på med ikke at få for meget materiale på spartlen. Igen er det med små bevægelser og glitte alle ujævnheder ud. Når denne behandling er afsluttet, så afventer man at materialet tørrer op. Vær tålmodig, det skal være begyndt at blive lidt lysere nogle steder. Når det er ca. 60 % tørt, kan man begynde at polere det eller glitte det blankt. Begynder man for tidligt, så kan man risikere at rive materialet op.

Du kan finde den uddybende guide til hele processen (inkl. polering- el. glitteprocessen) under "Downloads".

To Top