Valg af fugefræserskiver

Når du skal fjerne meget hårdt fugemateriale, så er fugefræseskiver det rigtige valg. Fugefræseskiver, som også kaldes fugefræseklinger er mere modstandsdygtige sammenlignet med f.eks. fugefræserstifter.

Det er vigtigt at vælge en skivebredde, som er afstemt efter fugetykkelsen, så man kan fjerne alt fugemateriale ved en frem- og tilbagebevægelse. F.eks. først mod den øvre sten på frembevægelsen og mod den underliggende sten på tilbagebevægelsen. Man skal sikre sig, at der ikke sidder rester af det gamle fugemateriale på murstenene, inden man begynder at omfuge.

Hos Murgergrej.dk har vi valgt at markedsføre markedets bedste fugefræseskiver. Dem har vi fundet hos DaneTool.

Stolt murer med fugefræser
stolt murer med fugefræser

DaneTool er en virksomhed, som har specialeret sig i at udvikle og producere specialværktøj til murerfaget, som tager udgangspunkt i at gøre håndværkerens arbejdsdag både mere effektiv og mere skånsom for helbredet.

Det gælder således også for DaneTools fugefræseskiver, som vi mener er de bedste på markedet både med hensyn til slidstyrke og fræseeffektivitet.

Du vil med Fugefræseskiverne fra DaneTool opleve, at du har sparet tid og udsat kroppen for mindre slidtage.

Fugefræseskiverne er udviklet til at levere markedets bedste holdbarhed til de krævende opgaver ved fjernelse af fugematerialet mellem mursten eller ved klargøring af revner i murværket. Vinkelsliberen kan trygt sættes på højeste antal omdrejninger.

Vælg en skivebredde, der er 1-2 mm smallere end fugebredden mellem murstenene. Derved fjerner du alt fugematerialet i en frem og tilbage bevægelse. Det er vigtig, at det kun er slibematerialet, som er i kontakt med mørtel og mursten. Resten af klingen skal beskyttes mod kontakt med murstene for at undgå, at klingerne varmes unødigt op.

Skiven er fremstillet af både varm- og koldpresset stål, der kan modstå den varmeudvikling, der dannes, når skiverne arbejder sig igennem fugematerialer. Ved dårligt stål vil man opleve, at skiverne bliver bløde, når temperaturen stiger. Desuden er skiverne designet med en indadvendt krumning, så det kun er slibematerialet, der kommer i forbindelse med fuger og sten, mens resten af skiven ikke udsættes for unødig varmepåvirkning.

<indsæt illustration med både et fuldt billede af skiven lige på og tværsnit af en massiv skive>

Fugefræseskrivernes egenskaber påvirker holdbarheden på el-værktøjet. Hvis man bruger fræseskiver med nedsat fræseevne, vil man naturligt lægge et større tryk på underlaget og derved belaste el-værktøjets kuglelejer og påføre større slidtage. Resultatet bliver en kortere levetid for el-værktøjet. Derved har valg af fræseskiver betydning for den enkelte entreprises lønsomhed.

Big Mac Fugefræserskive

Big Mac fugefræserskiver

Big Mac fugefræserskiven er en 10 mm bred sandwichopbygget skive med 3 stk. tynde diamantklinger, som knuser sig igennem fugerne, derved lader fugegranulatet sig let fjerne. Skiverne er samlet med afstandsstykker, som er svejset.

Hver af fugefræseskiverne er designet med skæresegmenter, som er fremstillet med 10 mm slibemateriale indeholdende en høj andel af diamant- og koboltpartikler, som giver skiverne stor skæreevne og slidstyrke. Skiverne er designet således, at der mellem skivernes skæresegmenter er rensesegmenter, hvis funktion er at føre det overskydende fugemateriale sikkert væk fra slibeområdet, derved opnår man den bedste effektivitet af skiverne.

DaneTool Big Mac fugefræserskiver er fremstillet af kold- og varmpresset stål og de bedste legeringer, som kan modstå varmepåvirkningen fra skivernes skærearbejde.

Sammenlignet med sandwichskiverne, som skærer sig igennem fuger vil Big Macs 3 skiver bevirke, at fugerne knuses til fint granulat, som derfor ikke sætter sig fast imellem skiverne.

Big Mac fugefræseskiver leveres med Ø125 mm i diameter og 10 mm i bredden og er velegnede til vandrette fuger.

Det er en klar anbefaling at anvende støvskærm/fugefræsesål, som tilsluttes en passende udsugning af hensyn til arbejdsmiljøet. 

Sandwich Fugefræserskive

Sandwich-fugefræserklinge

Sandwichklingen består af to tynde klinger, som skærer igennem fugematerialet, derved løsner fugen sig i større stykker.

DaneTool Sandwichfugefræseskiver er designet med skæresegmenter, som er fremstillet med 10 mm slibemateriale indeholdende en høj andel af diamant- og koboltpartikler, som giver skiverne en stor skæreevne og slidstyrke. Skiverne er designet således, at der mellem skivernes skæresegmenter er rensesegmenter, som sikkert fører det overskydende fugemateriale væk fra slibeområdet, og derved opnår man den bedste effektivitet af skiverne.

Det er en klar anbefaling at anvende støvskærm/fugefræsesål, som tilsluttes en passende udsugning af hensyn til arbejdsmiljøet.

DaneTool Sandwichfugefræseskiver er fremstillet af højkvalitetsstål og de bedste legeringer, som kan modstå varmepåvirkningen fra skivernes skærearbejde.

Sammenlignet med de massive skiver er sandwichskiverne økonomisk fordelagtige, da der bruges væsentligt mindre materiale, som også betyder, at skiven er lettere og derved nemmere at håndtere.

Sandwichfugefræseskiver leveres med Ø125 mm i diameter og er velegnet til vandrette fuger og kan fås i 6 mm, 8 mm og 10 mm tykkelser.

Massive fugefræseskriver

Massive skiver:

DaneTool Massive fugefræseskiver er designet med slibesegmenter, som er fremstillet med 12 mm slibemateriale indeholdende en høj andel af diamantpartikler, som giver skiverne en stor fræseevne og slidstyrke. Mellem skæresegmenterne er der rensesegmenter, som sikkert fører det overskydende fugemateriale væk fra slibeområdet, derved opnår man den bedste effektivitet fra skiverne.

Det er en klar anbefaling at anvende støvskærm/fugefræsesål, som tilsluttes en passende udsugning af hensyn til arbejdsmiljøet.

<Indsæt billede/video med close-up af massivskive som arbejder sig i gennem fuge>

DaneTool Massive fugefræseskiver er fremstillet af højkvalitets stål og de bedste legeringer, som kan modstå varmepåvirkningen fra skivernes arbejde.

Fås med to diametre henholdsvis Ø95 og Ø125 mm

Massive Ø125 mm fugefræseskiver er velegnede til vandrette fuger og kan leveres i 6,4 mm, 8 mm, 10 mm og 12 mm tykkelser

Spidsskive Fugefræserskive

Spidsskiver:

DaneTool spidsskiver er det ideelle værktøj, når du skal reparere revner i murværk eller betongulve.

Spidsskiven er en tynd diamantklinge med en kileformet , som skærer området omkring revner i murværket.

Spidsskiven er designet med skæresegmenter, som er fremstillet med 10 mm slibemateriale indeholdende en høj andel af diamantpartikler, som giver skiverne stor skæreevne og slidstyrke. Skiverne er designet således, at der mellem skivernes skæresegmenter er rensesegmenter, hvis funktion er at føre det overskydende fugemateriale sikkert væk fra skæreområdet, derved opnår man den bedste effektivitet af skiven.


DaneTool spidsskiver er fremstillet af højkvalitetsstål og de bedste legeringer, som kan modstå varmepåvirkningen fra skivernes skærearbejde.

Hvilken fræseskive du skal vælge?

Opgavetype:

Ved udbedringer af revner i mure eller betongulve anbefaler vi at bruge en spidsskive til at udvide revnen, så en passende mængde fugemateriale kan påføres.

Hvis du skal udskifte fugemateriale, skal du bruge massive eller sandwichfugefræserskiver. Alle DaneTools skiver leveres i Ø125 mm.

Studsfuger fjernes lettest med en massiv skive på Ø95 mm, derved undgår du at beskadige de omkringliggende sten.

Vælg en skive, som passer til fugebredden:

Når man vælger skivetykkelsen, skal man sikre sig 1-2 mm luft mellem stenene og skiverne, så man ikke kommer til at skære direkte i murstene. Kør f.eks. langs toppen i fugen frem og langs bunden af fugen tilbage. På den måde sikrer du, at der ikke er fugerester på stenene.

Bemærk Big Mac skiven kommer kun i 10 mm tykkelse. Ved smallere fuger anvendes sandwichklinger med godt resultat og samme høje effektivitet.

Fugehårdheden:

Jo hårdere fugematerialet er, desto mere fordelagtig er det at anvende en sandwich/Big Mac skive, som skærer sig igennem fugematerialet fremfor at slibe det af med en massiv klinge. Fremdriften ved skæring vil typisk være større sammenlignet med en slibning med en massiv klinge.

Ved meget porøst fugemateriale kan du overveje at bruge fugefræserstifter fremfor fugefræseskiver. Du vil opleve, at blødt fugemateriale slider mere på skiverne. <Læs mere om fugefræsestifter her>

Sandwich eller massive:

Massive skiver har mere slibemateriale og vil generelt holde længere. Så har du brug for en ekstrem lang holdbarhed, så er den massive skive det rigtige valg.

Ergonomi og arbejdsmiljø

En sandwichskive vejer mindre end en massiv skive, derved vil det være lettere at arbejde med, og man undgår derved træthed i hænder, arme, skuldre og ryg. Massive fugefræseskiver kan til tider være svære at styre, da man kan oplever rystelser, mens de massive klinger arbejder sig igennem fugematerialet.

Med hensyn til fræsestøv, skal man være opmærksom på, at massive klinger vil støve mere end sandwichklinger, da de massive klinger sliber fugematerialet af i små støvkorn, mens sandwichklinger vil skære sig igennem fugematerialet og der. Vinkelsliberens rystelser vil sikre, at fugematerialet løsnes svarende til skæredybden. Bemærk, at vi altid anbefaler at bruge støvfanger og støvsuger evt. sammen med et forfang ved udfræsning af mørtelfuger. Med støvfangerne kan fræsedybden indstilles, så man på denne måde sikrer, at man kommer ned i en passende og ensartet dybde og får plads til, at en tilstrækkelig mængde af det nye fugemateriale kan binde sig til murstene.

Kundeservice:

Få mere rådgivning til valg af værktøj og materialer til dit omfugningsprojekt.
Kontakt vores kundeservice:

Åbent mandag - fredag fra 8.00 - 17.00

eller

Kontakt vores kundeservice
Kontakt vores kundeservice

Vil du læse mere? Andre læste også....

Sådan afgør du om dine fuger trænger til en udskiftning

Påføring af mørtel

Sådan anvender du fugefræserstifter sammen med en vinkelsliber