Microcement

Skab et råt urbant betonlook både inde og ude med overfladeløsninger i Microcement

Alm Beton Mikrodecor
Alm Beton Mikrodecor
Alm Beton Mikrodecor
Alm Beton Mikrodecor

Det moderne rå urbane betonlook kan nu nemt skabes hjemme i boligen - Både ude og inde. Microcement kan anvendes i alle typer rum. Du kan altså både have microcement i stue og værelser og i de mere krævende rum som køkken og badeværelser.

Brug microcement på alle faste overflader så som vægge, gulve, trapper, microcement kan endda bruges på borde og køkkenbordplader. Vil du give f.eks. badeværelset en hurtig makeover, så er det let at påføre microcement oven på dine eksisterende fliser eller klinker på både væg og gulv. Der er derved heller ikke behov for at lave en ny vådrumssikring. Opfører du nyt eller renoverer du fra bunden, skal der etableres en vådrumssikring efter gældende forskrifter.

Se vores udvalg her
Se vores udvalg her

Fordelene ved microcement:

Yderst slidstærk
Anvendes på alle faste underlag - ude som inde.
Fås i 40 farver, som også tones/blandes efter eget valg
Nemt at påføre med spartel

Microcement overflader opbygges af flere tynde lag

Du opnår det bedste resultat ved først at påføre Beton-Fix primer og efterfølgende 3 lag microcement: grunder, mellem og toplag. Som toplag kan der vælges frit mellem en medium eller fin kornstørrelse. På eksisterende flise- eller klinkegulv skal der påføres et fiber/armeringsnet mellem 2 lag Beton-Fix primer, så man derved udjævner forskellen mellem fuger og fliser/klinker, og man derved skaber en plan overflade.

For at øge microcementens mekaniske egenskaber og vedhæftning bruges PolyTop hærder. Polytop øger modstand over for atmosfæriske stoffer, UV stråling, patinering, slidt og krymperevner.

Ultradecor Microcement leveres i en stardard hvid grundfarve, men kan indfarves. For at sikre den optimale farve skal du bruge din foretrukne ColorTop farve i alle 3 lag Microcement.


Blandingsforhold (rækker til 25 m2): 

  • 20 kg Ultradecor® Microcement
  • 8 kg Polytop Hærder
  • 800 g Colortop Farve
TopColor Farvekort
Alm Beton Mikrodecor

Sådan gør du:

1) Overfladen slibes og rengøres grundigt

2) Overfladen primes og nivelleres med Betonfix.
På eksisterende flise- eller klinkegulv påføres 2 lag betonfix med armeringsnet imellem. Armeringsnet trykkes ned  og 2. lag Betonfix påføres mens 1. lag stadig er frisk og fugtig.

3) Påfør blandingen af Ultradecor Basis, PolyTop og ColorTop som grunder i et tyndt lag med en spartel og lad det tørre i 8 timer

4) Slib med korn 120 eller decoskraber og støvsug grundigt

5) Påfør blandingen af Ultradecor Mellem, PolyTop og ColorTop som i tyndt mellem lag med en spartel og lad det tørre i 8 timer

6) Slib med korn 120 eller decoskraber og støvsug grundigt

7) Påfør blandingen Ultradecor Mellem eller Fin, PolyTop og ColorTop som i tyndt top lag med en spartel og lad det tørre i 8 timer

8) Slib med korn 120 eller decoskraber, og afslutningsvis slibes der med korn 240 og støvsug grundigt

9) Gulvet forsegles 2 gange med Aqua Floor 2K med to timers interval. Gulvet kan betrædes let med egnet fodtøj efter 8 timer.

10) Lad gulvet gennemhærde i 15 dage, inden det vaskes og møbler og gulvtæpper sættes ind og tages i brug.

Ultradecor Alm beton
Ultradecor Flise beton
Ultradecor Alm beton

Sådan gør du:

1) Overfladen slibes og rengøres grundigt

2) Overfladen primes med Betonfix, på eksisterende flise- eller klinkegulv påføres 2 lag betonfix med nivelleringsnet imellem

3) Påfør blandingen af Microdecor Basis, PolyTop og ColorTop som grunder i et tyndt lag med en spartel og lad det tørre i X timer

4) Slib med korn 120 eller decoskraber

5) Påfør blandingen af Microdecor Mellem, PolyTop og ColorTop som i tyndt mellem lag med en spartel og lad det tørre i X timer

6) Slib med korn 120 eller decoskraber

7) Påfør Microdecor Mellem eller Fin, PolyTop og ColorTop som i tyndt top lag med en spartel og lad det tørre i X timer

8) Slib med korn 120 eller decoskraber, og afslutningsvis slibes der med korn 240

9) Gulvet forsegles 2 gange med Aqua Floor 2K med to timers interval

10) Lad gulvet hærde i 15 dage, inden det vaskes.

Ultradecor Flise beton

Sådan vasker og plejer du dine microcement overflader:

· Brug ikke produkter med lavt pH-indhold, da det kan forårsage misfarvning

· Før du forsøger at anvende et nyt rengøringsmiddel, anbefales det at afprøve produktet på et ikke synligt sted.

· Vi anbefaler brug FILACLEANER Pro til din normale daglige rengøring

· Brug Fila PS87 Pro Grundrens eller et PH neutralt rengøringsmiddel til at fjerne genstridige pletter.

Rengørong af microcement
Rengørong af microcement

Sådan vasker og plejer du dine microcement overflader:

· Brug ikke produkter med lavt pH-indhold, da det kan forårsage misfarvning

· Før du forsøger at anvende et nyt rengøringsmiddel, anbefales det at afprøve produktet på et ikke synligt sted.

· Vi anbefaler brug FILACLEANER Pro til din normale daglige rengøring

· Brug Fila PS87 Pro Grundrens eller et PH neutralt rengøringsmiddel til at fjerne genst

Alm Beton Mikrodecor

Ofte stillede spørgsmål/FAQ:

Et tyndt lag cement iblandet farver og påført et fast underlag. Behandlingen efterlader overfladen med et råt betonlook. Nogen vil påstå, at man har givet det et New Yorker-look. Microcement også kendt under navnet silkecement, microtopping eller microbeton.

Microcement kan anvendes både udendørs og indendørs. Microcement er i sagens natur meget slidstærkt, og det kan bruges til behandling af møbler, lofter, vægge, gulve samt trappetrin. Det kræver dog et fuldstændigt fast underlag som ikke giver efter for belastning.

Da microcement er en ren cementbehandling vil den i sagens natur være utrolig slidsstærk. Microcement er derfor yderst velegnet som gulvbelægning i meget trafikerede rum som køkkenalrum og sågar på trapper. Med korrekt udført behandling med top coat vil overfladen også være vandafvisende.

De samlede materialeomkostninger for en microcement behandling inkl. topcoat ligger imellem 200-450 kr. pr m2 afhængigt af underlagets beskaffenhed. Skal behandlingen udføres af en professionel, skal man dertil lægge arbejdsløn. Når overfladen først er etableret, så har man et flot råt betonudseende, som er yderst slidstærkt og kan holde i rigtig mange år.

Microcement er ofte anvendt på badeværelser og i køkkener. Ved nye eller totalrenovering af badeværelser og køkkener skal der etableres en vådrumssikring efter gældende forskrifter, men behandler du et eksisterende flise- eller klinkegulv, er det ikke nødvendigt at vådrumssikre igen.

ColorTop microcementfarve kan leveres i 40 standardfarver. Har du mod på at lave din helt egen stil, kan du blande ColorTop og fremtrylle lige den nuance, som du ønsker. Husk at måle blandingsforholdet nøjagtigt op. Bemærk endvidere at cement er fremstillet af mineraler og kan derfor variere hen over de forskellige produktionsbatch.

Man skal påregne at overfladebehandling med microcement tager 3-5 dage afhængig af projektets omfang. Hvert cementlag skal hærde, inden det næste lag bliver lagt. Derudover skal man påregne yderligere 2 tørredage, inden gulvet kan tages i brug.

Microcement behandling er en meget alsidig behandling og kan påføres alle faste overflader herunder et eksisterende flise- eller klinkeunderlag. Ved eksisterende underlag med fliser eller klinker afrenses underlaget grundigt, inden der påføres 1. første lag primer. Et armeringsnet af fibermateriale lægges på primeren, inden den tørrer op, og herefter påføres endnu et lag primer. Herved får man nivelleret forskellene i underlaget ud.