Fugefræserstifter

Fræsestifter til udkradsning af fuger i murværk

Her hos Murergrej.dk har vi alt det, du skal bruge til dit professionelle arbejde - vi har blandt andet et stort udvalg af forskellige fugefræserstifter. Fugefræserstifterne bruger du til effektivt at fjerne mørtel og andet fugemateriale i fugerne, og de kommer i flere forskellige størrelser, så du kan være helt sikker på at finde en model, der matcher lige netop dit behov. Kvaliteten er altid høj, og når du køber dit værktøj og tilbehør her hos os, kan du derfor altid være sikker på et ordentligt resultat.

Fugefræserstifter egner sig bedst til bløde fuger

Til effektiv fjernelse af fuger mellem mursten er det vigtigt at have det rigtige værktøj, og valget heraf bør altid baseres på materialesammensætningen af den mørtel, der skal udfræses. Til kalkhydraulisk og blødere cementholdig mørtel er fugefræserstifter det oplagte valg. Her hos Murergrej.dk forhandler vi varianter med både 1, 3, 4 og 6 skær samt et udvalg af musejern og murstensfjernere til montering på vinkelslibere. De fleste stifter monteres direkte på M14-spindlen – ellers medfølger der typisk en M14-adapter – og enkelte modeller kan også monteres på boremaskiner.

Selvom stifterne er udviklet til udfræsning af bløde fuger, er de naturligvis fremstillet i hårdmetal for at sikre optimal holdbarhed, og valget af den rette fugefræserstift afhænger af forholdet mellem fugens hårdhed og antallet af skær. Bruger man en forkert fugefræserstift, vil man kunne opleve, at vinkelsliberen ryster og kradser sig igennem mørtlen. Det er et klart tegn på, at den valgte stift ikke passer til mørtelsammensætning, og at man derfor bør skifte til en variant med flere skær. Til særligt hårde fuger anbefaler vi altid, at man vælger fugefræserskiver med diamant-slibemateriale.

Det er desuden altid vigtigt, at du vælger en fugefræserstift med en diameter, der er ca. 2 mm mindre end fugebredden. Stifterne findes typisk med en diameter på 6, 8, 10, 12 eller 14 mm, men vi forhandler også fugefræserstifter til særligt smalle fuger. De findes naturligvis også i forskellige længder, og til almindelig omfugning er en skæredybde på 26 mm et godt udgangspunkt. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at vælge en variant, der skærer dybere, men det er rigeligt til almindelig omfugning. Her anbefales det, at man udfræser i hvert fald 20 mm, så det er plads til det nye fugemateriale, og dette indstilles nemt, hvis man benytter en fugefræsersål.

 

Fugefræserstifter i høj og pålidelig kvalitet

Her hos Murergrej.dk forhandler vi udelukkende murerværktøj i høj og solid kvalitet, og vi har udvalgt produkter fra markedets bedste og mest pålidelige brands til vores sortiment i tillæg til vores egne. Vi fører eksempelvis værktøj fra OSM Tools, der står bag flere af vores fugefræserstifter. OSM Tools er et dansk, familieejet firma, der i en årrække har dedikeret sig til at producere solidt værktøj i de bedste materialer. Deres produkter er derfor en naturlig tilføjelse til vores udvalg, da deres visioner for værktøjet matcher vores egne. 

 

Relaterede artikler

Sådan anvender du fugefræserstifter sammen med en vinkelsliber

Sådan afgør du om dine fuger trænger til en udskiftning