Sand og Sten

Her finder du et bredt udvalg af marmor til mureropgaven eller dit næste fliseprojekt. 

Vælg den ønskede kategori

Marmor til terrazzo, puds, epoxy og meget andet

Her på siden kan du finde alle materialer inden for universet af sand og sten. Vi tilbyder både marmor som skærver eller slebent, pulver og kvartssand. Disse materialer kan bruges til alt fra smuk terrazzo til fine epoxy-gulve, udover mange andre anvendelsesmuligheder såsom dekorationer af bede, indkørsler eller blomsterkrukker. Vi fører et stort sortiment af sand og sten her hos Murergrej.dk.

Bliv inspireret af vores diverse marmorprodukter

Marmor er et kunstværk af naturen og en ædelsten, som er skabt igennem millioner af år ved hjælp af utrolige og fantastiske naturkræfter. Ordet "marmor" er græsk og betyder ’klippestykke der glimter’. Som et resultat af denne overvældende dannelsesproces, er kalksten under ekstrem tryk blevet transformeret om til den metamorfe skønhed vi i dag kender som marmor. I geologiske sammenhænge regnes det under metamorfe bjergarter, og i kommercielle sammenhænge hører det under natursten.
Dette ældgamle materiale har givet karakter og elegance til mange bygninger og kunstværker gennem tiden. Hos os finder du et væld af produkter i forskellige farver, som kan tilføje et strejf af luksus og tidsløshed ind i dit hjem. Der findes mange forskellige faktorer involveret i dannelsen af marmor og dets farve. De naturlige farver dannes under en proces med metamorfiske carbonatmineraler, der forandrer mineralers farve og tekstur. Derfor kan det nogle gange variere, hvilke farver af marmorsten, der kan findes og udvindes.

Marmorsten og sand med mange anvendelsesmuligheder

Materialet er relativt vejrbestandigt og er derfor ideelt til brug både indendørs og udendørs i form af fliser, bordplader, skulpturer og meget mere. Vores sortiment tilbyder variabler fra det klassiske hvide brud i Carrara i Norditalien til de mere unikke og farvestrålende varianter.
Uanset om dit projekt kræver sand til epoxybelægning, den rå styrke i form af grovkornede skærver eller en blødere effekt i form af fint pulver, kan du finde alt som du skal bruge her.


De forskellige marmorfarver:

Der er mange forskellige faktorer involveret i dannelse og farvning af marmor. Marmorformer under en proces med metamorfose af carbonatmineraler. Metamorfisme er forandringen af mineraler eller geologisk tekstur i eksisterende sten, uden at klipperne smelter ind i flydende magma. Graden af metamorfisme styres imidlertid af tre hovedfaktorer:

FORSIGTIGHEDER: Jernoxid kan forårsage gule og brune aflejringer, mens jern og feldspar skaber lyserød og rød farve. Serpentine skaber en grøn farve, mens porfyrindskud vil skabe en violet farve. Der er også guld, pink og blå marmor på markedet, som alle får deres nuancer fra forskellige mineralforekomster.

VARME: Da en sten kontinuerligt begraves dybt, vil den blive udsat for en stigende mængde varme fra jorden. Denne varme kan ændre karbonatmineralstrukturen.

TRYK: Da carbonatstenen kontinuerligt begraves, udsættes det for øget tryk, hvilket også vil komprimere carbonatmaterialet.

TID: Afhængigt af hvor lang tid dette karbonatmateriale er begravet til, inden det igen hæves til overfladen, vil det påvirke, hvor længe det påvirkes af varme og tryk.

Ren hvid marmor er resultatet af en meget ren kalksten eller dolomit protolith. De karakteristiske hvirvler og vener i mange farvede marmorsorter skyldes normalt forskellige mineralske urenheder som ler , silt , sand , jernoxider eller chert, som oprindeligt var til stede som korn eller lag i kalksten.