160 – 330 cm

Fliseskærere med skærelængder fra 160 - 330 cm

I denne kategori finder du vores udvalg af manuelle fliseskærere til store fliser fra 160 - 330 cm. Når det kommer til skæring af store fliser, anbefaler vi brug af et skinnesystem. Dette giver større præcision og kontrol, når du skærer. Ved at have det rette værktøj kan du undgå unødvendigt tids- og materialespild. Opnå hurtigt pæne og rene snit og gør din arbejdsgang både hurtigere og nemmere ved at anvende et højkvalitets skinnesystem. Hvis du ønsker at lære mere om skæring af store fliser, kan du finde yderligere information nederst på denne side.

Skæring af store fliser

Store fliser bliver stadig større, og de bliver samtidig også mere og mere populære. Der er ikke meget, der tyder på, at denne tendens vil ændre sig i den nærmeste fremtid. Det betyder dog ikke, at det gør det lettere at være flisemurer. Selvom man ikke skal opsætte så mange fliser. Den nye hverdag er, at man skal kunne montere store fliser på eksempelvis 80 x 180 cm, 120 x 240 cm, 100 x 300 cm og 160 x 320 cm. Fliserne er meget kostbare, og man skal helst undgå spild.

Det er derfor vigtigt, at mureren har noget ordentligt værktøj, så der ikke bliver lavet for mange fejl ved skæringer af store fliser. Derfor har de fleste fundet ud af, at det giver rigtig god mening at investere i noget ordentligt kvalitetsværktøj til storformat-fliser. Det gælder både værktøj til transport, opmåling, opsætning og skæring af store fliser. Det tjener sig hurtigt ind igen, når man kan udføre arbejdet hurtigere med mindre spild og med et bedre slutresultat.

 

Hvorfor bruge et skinnesystem til at skære store fliser?

Du kan skære fliser op til 150 cm på både en manuel fliseskærer og en vådskærer. Se vores udvalg af vådfliseskærere. Arbejder man med større fliser, er det bedre at flytte værktøjet hen til flisen. Derfor bruges et skinnesystem til at skære store fliser. Nogle modeller kan både anvendes som manuelle eller elektriske fliseskærere, fordi man kan montere en vinkelsliber på skinnen. Der er stor forskel på fliser. Der er derfor også stor forskel på, hvordan de forskellige fliser skæres. Nogle fliser er tynde, og andre er tykke - nogle er hårde, og andre er bløde. Det er derfor en god ide at øve dig på skæringerne, så du ikke risikerer at skade for mange fliser.

 

Bor hul, før du laver skæringen

Skal du f.eks. skære et hul til en stikkontakt, så er det en god ide at bore et hul i hvert hjørne. På den måde risikerer du ikke, at flisen revner længere end ønsket. Dette gælder ved alle indvendige hjørner, man skal skære ud. Man er nødt til at reducere risikoen for fejl og spild, når man arbejder med store, dyre fliser.

 

Løft og håndtering af store fliser

Det er meget vigtigt at holde storformat-fliser stabile, når de skal flyttes. De må ikke udsættes for vibrationer eller vrides, da det kan gøre dem ekstra sårbare, hvilket har betydning, når du skal skære den store flise. Du kan nemlig risikere, at en sårbar flise revner forkerte steder, når du skærer. Med Easy Move håndteringssystemet kan du altid holde flisen stabil. Det er også meget lettere for murerne at flytte og opsætte de store fliser med sådan et håndteringssystem.

 

Montering af storformat fliser

Efter at du har skåret de store fliser til, skal de monteres. Det er ekstra vigtigt ved storformat fliser, at mindst 80 % af flisens bagside har vedhæftning til fliselimen. De store fliser er nemlig meget skrøbelige, hvis de ikke er understøttet med den rigtige fliselim. Taber man noget tungt på en stor flise uden optimal vedhæftning, risikerer man, at flisen revner. Derfor findes der også speciel flydelim til storformat fliser – f.eks. PCI flexmørtel S1 – der sikrer optimal vedhæftning. Ved de større fliser skal bagsiden altid smøres med den glatte side af tandspartlen. Den skal trykkes godt mod flisen, så der er fuldstændig vedhæftning til flisen. Ved de rigtig store fliser bør man efterfølgende smøre ekstra lim på bagsiden med mindst en 4 mm tandspartel.

Det er også en god ide at anvende en tandspartel med skrå tænder. De skrå tænder sikrer, at flisen lettere bliver presset helt ned i limen, fordi limen ligger skråt. Så vil vægten fra flisen let presse sig helt ned i limen. Dermed undgår du flest luftlommer under flisen. Med en almindelig tandspartel vil flisen ofte lægge sig mere på toppen af fliselimen. Du bør dog altid anvende en flisevibrator på storformat fliser, så flisen bliver vibreret mest muligt ned i limen. Man skal ikke anvende en gummihammer på de store fliser, da man risikerer, at flisen revner. En flisevibrator giver derimod mange små vibrationer, der ikke skader flisen.

 

Værktøj fra fliselandet

Italien har altid været det førende land inden for fliseproduktion. Hovedparten af de flotte keramiske fliser, vi anvender i Danmark, kommer fra Italien. Det er dog ikke kun fliserne, der kommer fra Italien. Fliseproducenterne arbejder tæt sammen med værktøjsfabrikkerne. På den måde bliver der udviklet det bedst mulige værktøj til at bore, håndtere og skære store fliser. Det er derfor, at vores fliseskærere fra Montolit, Raimondi og Sigma alle kommer fra Italien. Derudover forhandler vi også FILA plejemidler til fliser fra Italien. FILA arbejder også tæt sammen med fliseproducenterne. Dette tætte samarbejde betyder, at de sammen får udviklet det mest velegnede plejemiddel til de forskellige flisetyper.

Det resulterer i, at vi kan hjælpe dig gennem hele processen. Vi kan både hjælpe med skæring af store fliser, med monteringen heraf og med at sikre den bedst mulige beskyttelse af dine fliser og fuger.